Liv i Ellinggård – søndag kan du besøge historisk nordjysk herregård

P R E S S E M E D D E L E L S E – 12. juni 2024 – MyPressWire®

Danmarks Kulturarv og Ellinggårds Venner inviterer alle til at komme og besøge den over 500 år gamle herregård uden for Frederikshavn, når den på søndag 16. juni 2024 kl. 14-16 slår dørene op. Der vil være rundvisninger, Tordenskjolds Soldater og mulighed for at støtte projektet med køb af de helt nye folkeaktier.

På søndag kl. 14-16 åbnes dørene til den gamle herregård Ellinggård og den omkringliggende have nord for Frederikshavn til et hyggeligt arrangement. Alle er velkomne og det er gratis at deltage.

Repræsentanter for Ellinggårds Venner og Danmarks Kulturarv er værter for arrangementet.

Søndagens program byder blandt andet på rundvisninger i herregården, kaffe og kage og Tordenskjolds soldater, der kl. 14.10 vil afgive salut med musketter. Der vil også være en unik mulighed for at erhverve en af de første Ellinggård-folkeaktier til støtte for renoveringen af herregården. Den billigste folkeaktie koster 500 kr. Folkeaktierne er nummeret og har blandt andet et smukt motiv af Ellinggård. En oplagt gaveide eller meningsfuld dekoration til hjemmet eller kontoret.

Danmarks Kulturarv, som for nyligt erhvervede Ellinggård, er sat i verden for at redde truet dansk bygningskulturarv.

”Danskerne er meget glade for deres byggede kulturarv, og siger at det bidrager til større livskvalitet. Vi ved også, at bygget kulturarv får priser på boliger i nærområdet til at stige og tiltrækker turister. Ellinggård har efter vores mening potentiale til at levere på alle parametre. Derfor håber vi, at mange både gamle og unge vil møde op på søndag og lære stedet og dets historie og ikke mindst planerne for fremtiden bedre at kende. Visionen er at gøre Ellinggård til et lokalt samlingssted og aktivitetshus., som også forventes at blive populært blandt områdets turister”, siger Knud Erik Jørgensen.

Danmarks Kulturarv og Ellinggårds Venner arbejder lige nu på at rejse de cirka 15 millioner kroner, som det anslås, at renoveringen i alt kommer til at koste. Salget af folkeaktier skal dels bidrage økonomisk, men også dokumentere lokal folkelig opbakning og ejerskab til projektet i Danmarks Kulturarvs ansøgninger til større danske fonde. Optimismen om, at Ellinggård vil genopstå, fik ekstra liv, da Ellinggårds Venner tidligere på måneden modtog knap en million kroner fra Realdanias kampagne ”Underværker” til at gå i gang med de allermest påtrængende opgaver.

Program for dagen – Liv i Ellinggård

Program

14:00                 Velkomst ved Ellinggårds Venner og danmarks KULTURARV

14:10                 Tordenskjolds soldater ankommer

14:30                 Plan for sikring af bygningen

15:00                 Kaffe og kage

15:15                 Rundvisning i mindre grupper

                             Salg af Folkeaktier

                             Ellinggårds Venner vil gerne have flere medlemmer

                             Havevandring

16:00                 Tak for i dag

Tryk her, hvis du vil se pressemeddelelsen i MyPressWire® Pressemeddelelse

Kontaktpersoner:

Knud Erik Jørgensen, direktør og bestyrelsesmedlem i Danmarks Kulturarv: mobil: +45 28 96 78 10
mail: kej@dkkulturarv.dk