Menu
Rundt omkring i Danmark ligger der et utal af bevaringsværdige ejendomme, som ingen har midlerne til at redde. Endnu.
Det er kongstanken bag danmarks KULTURARV, og du kan være med.
Sammen vil vi redde og gentænke den måde, vi bruger gamle bygninger på og give dem livet tilbage, så de får nyt liv og bliver centrum i lokale
kulturmiljøer i fremtiden.
Du kan være med til at bevare den danske kulturarv, der er bundet i mursten, mørtel, bindingsværk og tegl.
Og du kan være med til at bruge gamle bygninger til nye formål, hvor historiens vingesus møder fremtidens store tanker, eller blot giver muligheder for det liv, der leves i lokalsamfundet.
Ja, og de gør et godt stykke arbejde. Men de kan ikke støtte alt. Det betyder, at mange bygninger ikke har mulighed for at få del i midlerne og derfor er der en væsentlig egenfinansiering, som den enkelte husejer måske ikke kan løfte alene.
Der er brug for at tænke nyt og tage hensyn til den enkelte bygnings værdi for nærområdet.
Der er brug for at sætte aktører sammen, som måske ikke før har haft muligheden for at få indflydelse på udvælgelsen af værdige kulturarvsprojekter.
Derfor er vi rigtig glade for, at blandt andet Slots- og Kulturstyrelsen støtter op om vores intentioner.
Skal de smukke, gamle (og ja, nogle gange faldefærdige) bygninger lade livet for nybyggeri?
Eller kan du se potentialet i at være med til at bevare bygningerne, som jo også er en del af vores fælles kulturarv?
Når dine børn, børnebørn og oldebørn spørger ind til deres arv som danskere, hvilken betydning spiller så kulturen – og deriblandt bygningskulturen?
Hvert år besøger tusindvis af danskere og turister kendte steder som Amalienborg, Marselisborg, Hammershus, Den Gamle By, Den Fynske Landsby, Hjerl Hede, Sønderborg Slot og et utal af museer, kirker, herregårde og det, der ligner.
Men Danmark kan byde på så meget mere, hvis vi passer på det.
danmarks KULTURARV ApS består af et holdingselskab, et driftsselskab og en række projektselskaber. Alle virksomheder er oprettet som almennyttige, ikke-kommercielle selskaber.
Det betyder at stifterkredsen ikke kan hente udbytte og overskud ud af selskabet.
Vi har også en venneforening. Venneforeningen er en landsdækkende støtteforening, der samler på frivillige. Her kan du lægge nogle timers arbejde – enten i de bygninger, som vi kommer til at arbejde med rundt omkring i Danmark – eller du kan hjælpe til med at sprede det gode budskab på alle de sociale medier.
Virksomhedens CSR Politik: CSR betyder virksomhedens sociale ansvar. Hos danmarks KULTURARV ApS er CSR en selvfølge i både ord og handling. Du kan læse vores CSR Politik, hvis du trykker på knappen herunder.
Det gør en flok ildsjæle, der brænder for vores fælles kulturarv og som alle mener, at de – og du – sammen kan gøre noget for at holde liv i bygninger, kulturarv og sikre, at lokale rammer forbliver smukke kulturmiljøer.
Du kan møde bestyrelsen lige her.
Kontakt os for muligt samarbejde, eller hvis du ønsker at blive sponsor
Tak til vores samarbejdspartnere og sponsorer
danmarks KULTURARV har brug for rigtig meget opbakning, for at blive til den nationale kulturarvsfond, som vi ønsker os.
Tag fat i os, hvis du også kan se idéen i, at vi i fællesskab løfter den del af kulturarvsområdet, der specielt har fokus på bevaringsværdige og fredede ejendomme i landdistrikter, og hvor én reddet bygning kan få hele lokalområdet til at blomstre på en måde, som giver værdi for det samlede kulturmiljø, og dermed også for både din virksomhed og den enkelte husejer i det pågældende område.
Vi har brug for rigtig mange sponsorer og samarbejdspartnere, som vil støtte formålet og indgå samarbejder med danmarks KULTURARV, hvor fokus er på fællesskabets bedste frem for på egen bundlinje.
Vi er åbne for samarbejder om både løsning af konkrete opgaver og ikke mindst for indgåelse af økonomiske sponsoraftaler for kortere eller længere perioder.
Flere sponsorer har allerede valgt at sætte deres navn på sponsorater. For uden deres – og din virksomheds – bidrag bliver det svært at få nuværende og kommende projekter til at ende med at være et aktiv for nærsamfundet. Om din virksomheds sponsorstøtte er stor eller lille betyder intet. Alle sponsorvirksomheder kan være med til at gøre en forskel.
Krusaa Vandmølle er danmarks KULTURARVs første projektejendom.
Jeres virksomhed kan være med til at give lokalhistorien og kulturarven i Kruså nyt liv.
Kontakt os