Projekter

Krusaa Vandmølle

Fra fortiden og langt ind i fremtiden

Det var egentlig besluttet, at Kruså Vandmølle trods sin historiske værdi skulle rives ned, da bygningen efterhånden var blevet så skadet af tidens tand og misrøgt, at den ikke længere stod til at redde. 

Den plan blev heldigvis aflyst, da danmarks KULTURARV meldte sig på banen som køber.

Nu genopstår møllen som et samlingspunkt for hele området. Dermed får den historiske bygning nyt liv og bliver renoveret med henblik på at huse en lang række forskellige funktioner.

Bygning mærket med årstal 1872
Kruså vandmølle

Hvad skal næste projekt være?

Målsætningen for danmarks KULTURARVs første tre år er, at købe én ejendom i år ét og indgå samarbejder med ejere, foreninger eller selvejende institutioner eller organisationer om igangsætning af restaurering for yderligere 1 til 2 ejendomme i løbet af de følgende to år.

Har du gode idéer til, hvilke ejendomme vi skal kigge i retning af, må du meget gerne tippe os i en mail. Tryk på knappen herunder. Vi glæder os til at høre fra dig.

Er crowdfunding fremtiden for kulturarvens bygninger?

Vi mener JA. Derfor er vi lige nu i tæt dialog med førende udbydere på crowdfundingområdet, og glæder os til at løfte sløret for, hvordan det kommer til at fungere.

Hvis du er nysgerrig anbefaler vi, at du følger med i vores nyhedsopdateringer. Hvis du er klubmedlem får du automatisk nyheder i din indbakke, når der er nyt på tapetet.

Mølle

 

Tak til vores samarbejdspartnere og sponsorer

HotTryk logo
Bygma
Byghåndværk logo
fonde.dk logo
Metteholmbooks.com
Møllebygger Petersen logo
Logo H.P. Therkelsen
Frøslev
Uptime-long-version-GREY
Meine Welt in Bildern Signatur ohne Schatten_15,7kb
BMS logo
sækko logo
Ag Electric logo
AabergArkitekter logo
KielKiel logo

Kontakt os for muligt samarbejde, eller hvis du ønsker at blive sponsor

Skal din virksomhed også være sponsor?

danmarks KULTURARV har brug for rigtig meget opbakning, for at blive til den nationale kulturarvsfond, som vi ønsker os.

Som erhvervsvirksomhed kan I være medvirkende til, at vi kommer i mål med vores mission om, at vi indenfor tre år har samlet økonomi nok til at omdanne vores almennyttige virksomheder til en erhvervsdrivende fond.

Vi har brug for rigtig mange sponsorer og samarbejdspartnere, som vil støtte formålet og indgå samarbejder med danmarks KULTURARV, hvor fokus er på fællesskabets bedste frem for på egen bundlinje.

Tag fat i os, hvis I også kan se idéen i, at vi i fællesskab løfter den del af kulturarvsområdet, der specielt har fokus på bevaringsværdige og fredede ejendomme i landdistrikter, og hvor én reddet bygning kan få hele lokalområdet til at blomstre på en måde, som giver værdi for det samlede kulturmiljø, og dermed også for både din virksomhed og den enkelte husejer i det pågældende område.

Vi er åbne for både samarbejder om løsning af konkrete opgaver og ikke mindst for indgåelse af sponsoraftaler for kortere eller længere perioder.