FOLKEAKTIE Kruså Vandmølle

500,00 kr.50.000,00 kr.

Folkeaktie Kruså Vandmølle

Med dit køb af disse folkeaktier støtter du restaureringen af Kruså Vandmølle.

Folkeaktien er udstedt af Danmarks KULTURARV, som forpligter sig til, at hele beløbet går ubeskåret til restaureringen af Kruså Vandmølle samt omkostninger forbundet hermed.

Som indehaver af folkeaktien kan du ikke drages til ansvar hverken økonomisk eller på anden vis. Folkeaktien er støtte med ovennævnte beløb – ikke en investering med et potentielt afkast eller et omsætningsaktiv.

Folkeaktierne udstedes i størrelser af 500, 1.000, 2.500, 5.000, 10.000 og 50.000 DKK.

Produkt i alt
Tilvalg i alt
Samlet i alt

Beskrivelse

Kruså Vandmølle set fra oven     Kruså vandmølle.    Bevaringsværdig bygning

Med transformeringen af Kruså Vandmølle investerer Kruså Vandmølles Venner og danmarks KULTURARV i en ikonisk bygning i Aabenraa Kommune, hvor historien kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. DU kan være med.

Kruså Vandmølle forvandles fra at være en funktionstømt bygning, der var dømt til nedrivning. Med DIN støtte kan du være med til at sikre, at der igen kommer liv i Kruså Vandmølle.

Når du følger med via vores nyhedsbreve, bliver du inviteret til events og arrangementer, hvor vi udveksler erfaringer, og der bliver mulighed for at deltage i kurser indenfor den grønne omstilling.

Det samlede projekt består i en restaurering af Kruså Vandmølle med henblik på etablering af et samlingspunkt og udgangspunkt for kultur-, mad- og naturoplevelser, et eksperimentarium for bæredygtigt byggeri og materialer, et erhvervsmiljø for mikrovirksomheder relateret til bygnings- og kulturarv, håndværk og oplevelser. Kruså Vandmølle bliver til et aktivitetshus, der kan bruges af alle på tværs af den dansk/tyske grænse. Karlsbergsalen i Sydfløjen kommer til at fungere som samlingspunkt for aktiviteter som afspejler lokalområdets behov.

Ved at bevare og restaurere Kruså Vandmølle vil Kruså og hele egnen få en bygning som kan styrke fællesskabet, stoltheden og det engagement som grænseområdet er kendt for. Igennem hele processen vil transformeringen af Kruså Vandmølle give inspiration og vidensdeling for interesserede, og vandmøllen vil i landsdelen kunne fungere som et fyrtårn indenfor bygningshåndværk, restaurering, grøn omstilling og bæredygtig bygningsbevaring.